maandag 26 september 2011

"geborduurde" tas


Mijn laatste experiment is deze tas (bigshopper) waarop ik met verf een borduursteek heb aangebracht.
Daarna heb ik een aantal stofknopen bekleed met restjes stof die ik nog had liggen.
Hij is vanaf vandaag te koop in de shop kant en klaar en natuurlijk als DIY- pakket voor de doehetzelfers onder ons

maandag 19 september 2011

mijn allereerste blok


Afgelopen week kwam mijn jelly roll, die ik via ebay had besteld binnen.
Nadat ik een uurtje naar alle losse stofjes had gekeken, de patroontjes, kleurtjes en de structuur had opgenomen. ( echte gepassioneerde lapjes stof fanaten waartoe ik ook behoor snappen dit.)Ben ik naar de plaatselijke quiltwinkel gegaan en heb witte quiltstof gekocht voor de basis. Na een avond en middag (dankjewel ega voor de entertainment van de kinderen en het koken)  was ik klaar met reepjes snijden.
En kon het "echte"werk beginnen, in eerste instantie was ik bang dat de blok niet recht zou worden. Er zitten zoveel naden in een zo'n blok, en 15 x 1mm teveel of te weinig naad is toch al 15 mm. Na een avond naaien heb ik 1 blok afgekregen en het resultaat mag er zijn voor een quiltbeginner.
Nog 11 tegaan!!!!



woensdag 7 september 2011

portemonnee van een rits gemaakt


Gisteravond heb ik van een rits en dezelfde lengte band een portemonnee gemaakt. Ik had ergens op een blog de werkbeschrijving gevonden in het engels! Als je het portemonneetje helemaal openritst, dan heb je 1 grote slinger . Ontzettend grappig, maar zeker zo leuk om te maken. Zeker zo leuk als DIY-pakketje, dus wie weet!!!


maandag 5 september 2011

quilt

Ik denk dat ik me er eindelijk aan ga wagen!
Ik heb vorige week dit patroon besteld, bij carolinapatchworks, ik ga hem alleen met een andere jelly roll (een rol met ongeveer 40 verschillende lapjes stof van ongeveer 6,5 cm x 110cm) maken. Ik dacht zelf aan de" just wing it "jelly roll van Moda. Zie foto hierboven, maar dat kan nog veranderen eerst het patroon binnen krijgen.