maandag 12 december 2011

warme gebreide kaarsen

Deze kaarsen zullen het niet snel koud hebben met hun gebreide jasje. Ik heb natuurlijk niet een jasje voor de kaarsen gebreid. Maar ik had papier waar een gebreide achtergrond op staat. Met een speciale techniek, die overigens heel eenvoudig is op de kaarsen aangebracht.
Dit DIY-kit is te koop in de shop in 6 verschillen papiercombinaties.

maandag 28 november 2011

taartplateau


Morgen wordt mijn jongste alweer 4 jaar en ik vond het wel leuk om een zelfgemaakte taartplateau op tafel te zetten. De taartvorm heb ik met een sjabloon erop gesjabloneerd. Heel makkelijk, wel geduld hebben om elk laagje te laten drogen.

maandag 26 september 2011

"geborduurde" tas


Mijn laatste experiment is deze tas (bigshopper) waarop ik met verf een borduursteek heb aangebracht.
Daarna heb ik een aantal stofknopen bekleed met restjes stof die ik nog had liggen.
Hij is vanaf vandaag te koop in de shop kant en klaar en natuurlijk als DIY- pakket voor de doehetzelfers onder ons

maandag 19 september 2011

mijn allereerste blok


Afgelopen week kwam mijn jelly roll, die ik via ebay had besteld binnen.
Nadat ik een uurtje naar alle losse stofjes had gekeken, de patroontjes, kleurtjes en de structuur had opgenomen. ( echte gepassioneerde lapjes stof fanaten waartoe ik ook behoor snappen dit.)Ben ik naar de plaatselijke quiltwinkel gegaan en heb witte quiltstof gekocht voor de basis. Na een avond en middag (dankjewel ega voor de entertainment van de kinderen en het koken)  was ik klaar met reepjes snijden.
En kon het "echte"werk beginnen, in eerste instantie was ik bang dat de blok niet recht zou worden. Er zitten zoveel naden in een zo'n blok, en 15 x 1mm teveel of te weinig naad is toch al 15 mm. Na een avond naaien heb ik 1 blok afgekregen en het resultaat mag er zijn voor een quiltbeginner.
Nog 11 tegaan!!!!



woensdag 7 september 2011

portemonnee van een rits gemaakt


Gisteravond heb ik van een rits en dezelfde lengte band een portemonnee gemaakt. Ik had ergens op een blog de werkbeschrijving gevonden in het engels! Als je het portemonneetje helemaal openritst, dan heb je 1 grote slinger . Ontzettend grappig, maar zeker zo leuk om te maken. Zeker zo leuk als DIY-pakketje, dus wie weet!!!


maandag 5 september 2011

quilt

Ik denk dat ik me er eindelijk aan ga wagen!
Ik heb vorige week dit patroon besteld, bij carolinapatchworks, ik ga hem alleen met een andere jelly roll (een rol met ongeveer 40 verschillende lapjes stof van ongeveer 6,5 cm x 110cm) maken. Ik dacht zelf aan de" just wing it "jelly roll van Moda. Zie foto hierboven, maar dat kan nog veranderen eerst het patroon binnen krijgen.

zaterdag 23 juli 2011

pindaslinger

Een paar weken geleden begon het weer te kriebelen, ik ga op vakantie en wat neem ik mee om te "freubelen" zonder dat ik mijn naaimachine mee hoef te nemen.
Ik zag dit viltpakket bij atelier niels holgersson en heb het besteld. De vakantie is begonnen en de eerste drie pinda's zijn af .

zondag 29 mei 2011

appeltjes


Gisteravond heb ik deze tas gemaakt, ik heb handvatten en band gebruikt die ik laatst binnen heb gekregen.

Ik vind hem zelf superleuk en dat vond mijn dochter ook, want toen ik vanochtend beneden kwam keek ze me met een big smile al aan!!!
Dus dat word binnenkort een tweede maken.

In iedergeval deze staat al te koop in de shop.

woensdag 25 mei 2011

appeltjes handvatten voor je tas

Ze zijn net binnengekomen en zien er in het echt net zo schattig uit als op de foto.
Het zijn handvatten die je op een zelfgemaakte tas kan naaien,
samen met de appeltjesband , volgens mij kan het niet schattiger!!!
zie shop voor meer info.

zelfgemaakte haarspeldjes


Van de week heb ik haarspeldjes gemaakt van klikklak-speldjes die ik nog had liggen. De appeltjes en de bloemetjes zijn gemaakt van polymeerstaven waar ze dunne plakjes van gesneden hebben. De flatbacks( de rondjes die op de speldjes geplakt kunnen worden) heb ik gemaakt van fimo-klei. De kawaii(japans voor "schattig") gezichtjes zijn een soort button maar dan met een vlakke achterzijde. Je kunt ze dus makkelijk op de speldjes plakken omdat de speldjes een plakrondje hebben.
Vanaf nu zijn ze ook te koop in mijn shop.

zaterdag 14 mei 2011

sashiko

Afgelopen zondag ben ik met mijn schoonmoeder  naar de open europese quilt kampioenschappen 2011 geweest behalve mooie quilts waarin ontzettend vele uren creativiteit in zitten, hadden ze ook versschillende stands waar ze mooie stoffen e.d. verkochten.
Ik vond deze DIY(do it yourself) borduurpakketje.

Deze Japanse borduurtechniek heet Shashiko en betekent klein steekje, je borduurt de stof in verschillende fases met een simpele rijgsteek. Door de verschillende fases bereik je  uiteindelijke een patroon. Ontzettend leuk om te doen, erg verslavend om dat het eigenlijk erg makkelijk is.
Maar...... ja er zit 1 maar aan. Je moet ontzettend netjes en vooral regelmatig (dus elke steekje moet precies even groot zijn) kunnen borduren. Laat ik dat niet kunnen!!!! maar toch het resultaat staat toch erg leuk op de kast.

zaterdag 30 april 2011

kapstok

Mijn nichtje viert morgen haar verjaardag en voor haar verjaardag heb ik dit grachtenpandkapstokje gemaakt.
Het kapstokje is van mdf wat ik met stof heb beplakt, waarover nog een laag chemage glaze gaat.
Erg simpel maar het effect is wel leuk!!!!

woensdag 27 april 2011

gehaakte appelmoespotjes

Haken werkt verslavend, want gisteravond heb ik deze 2 potjes gemaakt.
De een gaat een boek lezen en ik ga haken!!!
Eerst met vasten een rondje gehaakt en daarna met stokjes rond gehaakt tot de goede hoogte
Laatst heb ik lint besteld met allemaal etiketten erop gedrukt, twee etiketten eraf geknipt .
Reepje stof van een restje geknipt , etiket erop geplakt.
Wat je allemaal met lege potjes kunt doen!!!!!!


gehaakte portemonnee

 
Ik had een tijdje geleden een portemonneebeugel gekocht op een markt, thuis kwam ik erachter dat het niet erg makkelijk zou zijn om er een portemonnee van stof van te maken. Hij moet namelijk wel bol zijn anders kun je er nog geen geld in doen. Dus toen dacht ik dan maar haken!!!
Ik heb 2 beugels tegelijk gekocht dus het word binnenkort ook een DIY (do it yourself) pakketje!

vrijdag 18 maart 2011

haarspelden





De eerste speldjes zijn gemaakt, heel eenvoudig deze keer ( alleen de bloem vastgelijmd op de speld), maar toch heel blij met het resultaat!!!
Ik heb ze meteen op marktplaats gezet, om te kijken wat de reacties zijn.
Mijn webshop is ook nog niet klaar, maar ik hoop jullie binnenkort te kunnen zeggen dat ik geopend ben!!!! Op dit moment ben ik druk bezig met voorraad te maken en inkopen  doen.

woensdag 9 maart 2011

de eerste inkopen zijn gedaan


De eerste aankopen zijn gedaan, nu is het afwachten wanneer het binnenkomt. Dit is maar een klein gedeelte van wat ik heb besteld.
Maar om jullie vast wat te laten zien hierbij een paar foto's
Op het moment dat ik dit schrijf gaat de deurbel........ de postbode met het pakketje portemonneebeugels, jippieee eerste bestelling is binnnen!

woensdag 23 februari 2011

1 jaar !!!!!

Hiep hiep hoera mijn blog bestaat vandaag 1 jaar!!!!!
Vandaar deze donut van vilt (even snel tussendoor gemaakt ) en een lekkere kop koffie.

maandag 21 februari 2011

spaarpot

Vorige week heb ik de knoop doorgehakt, ik ga mijn eigen webshop beginnen met zelfgemaakte spullen en DIY-pakketten (Do It Yourself). Nou wilde ik een al tijdje hout met stof beplakken; oftewel chemage genaamd. Nog nooit gedaan , dus ik moest het een keer proberen.  Een houten spaarpot gekocht en beplakt met een restje stof die ik nog had liggen. Het resultaat was verbluffend, het zit er zo strak op dat het lijkt of het erop geschilderd is. Dus dit wordt mijn allereerste item voor mijn webshop.

Alaaaff!!!!!

12 (+1) dus 13 carnavaljasjes heb ik de afgelopen paar weken gemaakt.
allemaal op maat en ben er dus 51 uur meebezig geweest.
Het waren er wel veel, ik denk dat ik voorlopig 1 of 2 stuks maak als ik weer een opdracht binnen krijg.


vrijdag 11 februari 2011

Stoffen voor 2 tassen


 Een tijdje geleden heb ik rechtstreeks in Amerika deze stoffen besteld, om de tas te maken die ik in het vorig berichtje heb laten zien.
De grote Dots zijn voor de buitenkant en de kleine voor de binnenkant.
Ze zijn vorige week binnengekomen en ik was weer helemaal in de wolken. Wat een paar stukjes stof met je kunnen doen.


maandag 17 januari 2011

Ithinksew.com


Al een tijdje kijk ik regelmatig op http://www.ithinksew.com/ , dit is een site waar je ontzettende leuke patronen kunt kopen van tassen, stoffen schoenen en allerliefste babyschoentjes waar mijn kinderen helaas te groot voor zijn.
Vanmorgen de stoute schoenen aangetrokken en mezelf op het patroon van deze retrobag getrakteerd.
Binnen 2 minuten kreeg ik via de mail het pdf- bestand binnen met de werkbeschrijving. Wel in het engels, maar dat is geen probleem. Tot mijn verbazing kreeg ik nog 5 free patterns extra, altijd leuk om er bij te krijgen.
De donuts ga ik denk ik met m'n dochter maken.