maandag 20 december 2010

sjaal en handschoenen


Een tijdje geleden kwam ik op een site met allemaal gratis brei- en haakpatronen van dropsgaren(garnstudio). Ik was meteen verkocht toen ik de sjaal zag en heb het garen meteen bij de hobbydoos (webwinkel met leuk en zeer goed geprijsd garen en boven de 35 euro gratis verzonden) besteld.
Toen ik de sjaal af had, kwam ik erachter dat ik nog ongeveer 2 hele bollen in totaal van alle vier de kleuren  over had. Meteen het patroon voor handschoenen opgezocht en 5 breinaalden zonder knop besteld.
Voor de eerste keer viel het me niet tegen, volgend jaar brei ik weer nieuwe!!!

De sjaal en handschoenen zijn van drops fabel gebreid, heerlijk om te breien. Wel op naalden 2,5 dus duurt wel wat langer. De patronen zijn hierboven gelinkt.

maandag 29 november 2010

creatieve traktaties


Hiep Hiep Hoera
Mijn jongste is vandaag 3 geworden!!!
Dit zijn de traktaties geworden voor het kinderdagverblijf morgen.
Voor elk kindje een koekiemonster, helaas niet zelf door mij bedacht maar via deze site van internet gehaald.

maandag 22 november 2010

Gehaakte plaid

Eindelijk is hij af!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik ben er ruim 1 jaar mee bezig geweest( 2 zomervakanties en wat tussendoor), maar dan mag hij er ook zijn al zeg ik het dan zelf! De draadjes wegsteken was voor mijn gevoel ontzettend veel werk, maar ja ze zeggen ook niet voor niets de laatste loodjes wegen het zwaarst.


petticoats


Een tijdje geleden vroeg een van de begeleiders van de dansmarietjes uit Riethoven of ik rokjes en pettiecoats wilden maken, die bij hun pakjes pasten. Dit is het resultaat 8 stuks, precies op maat. Het is een hele cirkelrok. De petticoats heb ik gemaakt aan de hand van de uitleg via de site petticoat. Erg leuke ervaring en leverde me meteen een nieuwe opdracht op, wordt vervolgd.

maandag 27 september 2010

kussens


Een paar weken geleden heb ik van mijn schoonouders stof gekregen voor mijn verjaardag.
Ik heb er 2 kussens van gemaakt voor onze nieuwe grasgroene bank die volgende week komt!
De voorkant van de kussens bestaat uit 3 lagen stof die ik diagonaal heb doorgestikt met 1 cm tussenruimte. Met een speciale cutter van clover heb ik de tussenruimte van de bovenste 2 stoffen doorgesneden en dit is het effect ervan. Erg leuk om te doen!!!!

zondag 13 juni 2010

haarspeldjes


Soms zit ik een tijdje op internet te "surfen" om te kijken wat andere mensen maken en/of verkopen. Via de fournituren.startpagina.nl kwam ik op de site uit waar ze allemaal strijkbare printjes verkopen. Ik zag deze printjes die een doorsnee van 11 tot 16 mm hebben. Ik wist het meteen, hier ga ik haarspeldjes van maken. De speldjes zijn besteld en gisteren kwamen deze 4 velletjes binnen (samen met 2 extra grote applicatie als bonus, was mijn dochter natuurlijk weer erg over te spreken.)
Kan ik natuurlijk maar 1 ding op zeggen: resultaat volgt!!!!

zaterdag 5 juni 2010

Happy Stacker



Mijn nichtje is vorige week 1 jaar oud geworden en dat wist ik natuurlijk al een tijdje dat dat ging gebeuren dus heb ik een paar maanden geleden het patroon de Happy Stacker van Heather Bailey gekocht bij Happy Stitches.
Nu ze jarig is geweest kan ik eindelijk het resultaat laten zien. Ik zag in de stoffenwinkel allemaal oerhollandse stoffen en werd er meteen door geinspireerd. de onderste en bovenste ring zijn zelfs van een boerenzakdoek gemaakt.








maandag 10 mei 2010

buttons

Deze 3 buttons heb ik voor mijn dochter en zoontjes gemaakt. Het zijn eigenlijk stofknopen waar ik achterop een buttonspeld heb geplakt met een lijmpistool. Achter mijn dochter's button heb ik een rozetje gemaakt met behulp van de Yo-Yo maker van clover.
Een half uurtje werk en 3 dolblije kinderen met versierde zomerjassen. (hoef ik de buttons niet elke keer eraf te halen. )

zondag 2 mei 2010

Zomerjasjes



Deze 2 zomerjasjes heb ik gemaakt voor mijn zoontje Thomas en mijn neefje Mees.
Het patroon komt uit de ottobre 1 2010.
In het jasje heb ik een label gemaakt met een foto, kunnen ze zelf zien dat het hun eigen jas is.
Het jasje staat mijn zoontje erg leuk en ik denk dat mijn andere zoon hem ook krijgt.



zondag 11 april 2010

Eerste Lente-creatie


Mijn eerste lente-creatie voor mijzelf is af. Hij is van wit dik tricot gemaakt en doorgestikt (zigzag) met donkerblauw siersteekgaren. In de knoopsgaten is een lintje verwerkt van een blauwe vichy-ruit waarvan tevens de onderkraag ook is gemaakt. Het patroon komt uit de burda + voorjaar/zomer 2010. Nu mijn volgende project 2 dezelfde zomerjasjes voor thomas en mees.

vrijdag 12 maart 2010

patroon van oliver + s


Een tijdje geleden deze patronen op het internet gevonden. Het patroon is van een New Yorks ontwerpbureau, die leuke meisje én jongenspatronen ontwerpt.
Vorige week heb ik een kadobon van Happy stitches gewonnen en meteen maar het patroon besteld. Het patroon is geschikt voor 4-8 jarigen en bevat 2 soorten jurkjes.
Het resultaat volgt snel, want a.s. zondag ga ik naar een stoffenbeurs.
De patronen zijn te zien op: www.oliverands.com

woensdag 10 maart 2010

gehaakte plaid

Driekwart jaar geleden liep ik langs een tijdschriftenrek, toen mijn oog op deze plaid viel.

Het tijdschrift natuurlijk meteen gekocht en meteen begonnen. Nu ben ik bijna klaar en hoop snel het resultaat te laten zien.




maandag 8 maart 2010

wigwam


Een tijdje geleden kreeg ik een opdracht om deze wigwam weer te maken. Ik heb hem deze keer helemaal gestreept gemaakt en hem meteen opgestuurd. Daarom heb ik een oude foto met een zomers achtergrond gebruikt.

zondag 7 maart 2010

Weer een gat in een broek!!!!

Mijn zoon van vier houdt geen broek meer heel. Bij bijna al zijn broeken zijn de knieën kapot.
Ik heb altijd gezegd, ze krijgen géén kniestukken want die vind ik echt heel verschrikkelijk.
Maar nu moet ik er toch echt aan, want het kledingbudget raakt zo heel snel op.
Deze stukken heb ik erop gestreken, maar om ze toch nog een beetje "hip"te maken heb ik ze met de hand doorgestikt met een fel rood doorstikgaren.

dinsdag 2 maart 2010

Het boek kaleidoscope




Dit boek is van één van de ontwerpers van Melly & Me en stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Nu kun je het boek niet overal verkrijgen, daarom was ik ook verrast toen ik hem zomaar op internet tegenkwam. Ik heb hem daarom ook maar meteen besteld en vanmorgen is hij binnengekomen. Ik hoop de eerste resultaten snel te laten zien.


zaterdag 27 februari 2010

leuk olifantje


Zelfs mijn dochter van zes is creatief, van wie zou ze dat toch hebben. Waarschijnlijk van mijn man.
Dit olifantje heb ik van internet afgehaald en uitgeprint. Ze heeft alles zelf uitgeknipt en daarna alles op de stippellijntjes gevouwd en daarna in elkaar gezet.
ik ben ontzettend trots op haar.
Ik ben benieuwd wat haar volgende "werkje"
is ???

vrijdag 26 februari 2010

tafeltent



Mijn neefje Mees is afgelopen dinsdag 3 jaar geworden. Ik probeer altijd iets te maken voor verjaardagen van mijn neefjes en nichtjes en dat is deze keer ook gelukt.
Deze tafeltent is gemaakt van de stof annamoa ontworpen door Lotta Kühlhorn en is te koop bij IKEA. Ik heb de foto van mijn neefje geprint op canvas en op de tent gestikt, de letters heb ik uit een vel groene flex geknipt en er op gestreken. De raampjes zijn gemaakt van doorzichtig tafelzeil.

woensdag 24 februari 2010

ontzettende leuke patronen waar ik helemaal vrolijk van wordt



Deze patronen zijn van Heather Bailey en heb ze pas ontdekt.

Ik denk dat ik binnenkort wel het resultaat kan laten zien!!!!






dinsdag 23 februari 2010

leuk hip jurkje met luierbroekje


Dit jurkje heb ik vandaag gemaakt, maat 74 want ik had zin om een ieniemini jurkje te maken.
De stoffen zijn van Robert Kaufman, die ik bij NoeKs heb gekocht.