zondag 29 mei 2011

appeltjes


Gisteravond heb ik deze tas gemaakt, ik heb handvatten en band gebruikt die ik laatst binnen heb gekregen.

Ik vind hem zelf superleuk en dat vond mijn dochter ook, want toen ik vanochtend beneden kwam keek ze me met een big smile al aan!!!
Dus dat word binnenkort een tweede maken.

In iedergeval deze staat al te koop in de shop.

woensdag 25 mei 2011

appeltjes handvatten voor je tas

Ze zijn net binnengekomen en zien er in het echt net zo schattig uit als op de foto.
Het zijn handvatten die je op een zelfgemaakte tas kan naaien,
samen met de appeltjesband , volgens mij kan het niet schattiger!!!
zie shop voor meer info.

zelfgemaakte haarspeldjes


Van de week heb ik haarspeldjes gemaakt van klikklak-speldjes die ik nog had liggen. De appeltjes en de bloemetjes zijn gemaakt van polymeerstaven waar ze dunne plakjes van gesneden hebben. De flatbacks( de rondjes die op de speldjes geplakt kunnen worden) heb ik gemaakt van fimo-klei. De kawaii(japans voor "schattig") gezichtjes zijn een soort button maar dan met een vlakke achterzijde. Je kunt ze dus makkelijk op de speldjes plakken omdat de speldjes een plakrondje hebben.
Vanaf nu zijn ze ook te koop in mijn shop.

zaterdag 14 mei 2011

sashiko

Afgelopen zondag ben ik met mijn schoonmoeder  naar de open europese quilt kampioenschappen 2011 geweest behalve mooie quilts waarin ontzettend vele uren creativiteit in zitten, hadden ze ook versschillende stands waar ze mooie stoffen e.d. verkochten.
Ik vond deze DIY(do it yourself) borduurpakketje.

Deze Japanse borduurtechniek heet Shashiko en betekent klein steekje, je borduurt de stof in verschillende fases met een simpele rijgsteek. Door de verschillende fases bereik je  uiteindelijke een patroon. Ontzettend leuk om te doen, erg verslavend om dat het eigenlijk erg makkelijk is.
Maar...... ja er zit 1 maar aan. Je moet ontzettend netjes en vooral regelmatig (dus elke steekje moet precies even groot zijn) kunnen borduren. Laat ik dat niet kunnen!!!! maar toch het resultaat staat toch erg leuk op de kast.